- محمدصلاحطبيب المنتدى
المشاركـــــات : 5575
العمر : 29
الدولة : مصر
المتصفح :
طريقة عمل معجونة الشطة والطماطم المجففة والبصل والثوم والسكر البني في البيت
الإثنين 08 يوليو 2013, 12:51 pm
أقدم لكم هذا الموضوع المنقول من الأستاذة (أم سودق)
- كل عام وأنت بخير -
- كل عام وأنت بخير -
أ مسودق كتب:حدخل بالموضوع على طول
وهو تحضير بعض المكونات اللي نحتاجها باستمرار في البيت بدل ما أشتريها
وطبعا فيه بنات كتير سألوني على بعضها
فقلت أعمل نماذج منها
1- معجونة الشطة
وأصولها طبعا بالفلفل الأحمر بس أنا ديما بعملها بالموجود مش بتفرق في الطعم والتتبيل
طبعا أنا بعمل من غير مقادير / بالنظر كده بس هقول اللي عملته المرة دي
ربع كيلو فلفل حار (المفروض أحمر بس مكنش عندي)
2 حبة فلفل رومي أحمر
ينظف الفلفل ويسلق ربع ساعة
وهنا مع باقي المكونات
ثلث كوب زيت زيتون
م ص ملح و1و1/2 م ص خليط كمون وكزبرة وكراوية محمصين ومطحونين /الكراوية تعطي نكهة حلوة
عصير 3ليمونة صغيرة
ومش بحب أحط ثوم /لإني بحب أحط طازة في التتبيلات
*** يضرب في الخلاط مع باقي المكونات عدا الزيت حتى تنعم
+ الزيت تدريجيا مع الضرب لتغلظ
وتحفظ في برطمان ويوزع على الوجه زيت زيتون
ولونها يرجع للون الفلفل المستعمل
2- تجفيف الطماطم
أي كمية من الطماطم تكون ناضجة جدا بس ماسكة نفسها
تقطع كل حبة نصفين بالطول وتزال البذور بالملعقة وترص على رف الفرن فوق صينية فيها فويل كي لاتتسخ الصينية وترش كلها بالملح جيدا وتترك في
الفرن بدرجة متوسطة الى هادئة من 2و/2 الى 3 ساعات تقلب خلالها مرتين لحد ما تنشف
وتكون فيها قليل من الطراوة مش ناشفة أوي
وتوضع في برطمان وتغمر بزيت الزيتون وتترك فيه لتبادل النكهات وحفظها لحين الإستعمال
طبعا لو تحبي تضيفي في الزيت معها فص ثوم مهروس وعرق زعتر أو روزماري لإعطاءها نكهة براحتك
*** أما إستعمالاتها
[b] فممكن إستخدامها في أنواع من الخبز وخاصة الإيطالي
وفي المعكرونة تجنن
أو تاكليها في سانديتشات مع جبنة وريحان أو نعناع وشطة
و في البيتزا جميلة جدا والمعجنات المالحة والخبز بالثوم والمناقيش
وممكن في السلطات[/b]
وإستعمالات كثيرة
3- تجفيف الرز
أي كمية من الرز المصري تغسل وتنقع لليلة
في الثلاجة في الثلاجة
ثم يصفى من الماء ويوزع على صينية ويوضع في المطبخ أو أمام مروحة
سيجف ثاني يوم على طول
ويطحن
ويحفظ في برطمان
ويستعمل في وصفات كثير وأنا عندي أهمها هو في تكثيف الشوربات للحصول على القوام المطلوب
يتبــــــــع
- محمدصلاحطبيب المنتدى
المشاركـــــات : 5575
العمر : 29
الدولة : مصر
المتصفح :
رد: طريقة عمل معجونة الشطة والطماطم المجففة والبصل والثوم والسكر البني في البيت
الإثنين 08 يوليو 2013, 12:52 pm
هذه الشوربة من غير دقيق الرز
أضيف لقدر الشوربة 1-1و1/2ملعقة أكل بعد تذويبها في شوية ماء عادي لعدم تكتله بحرارة الشوربة وشوية كركم
وتحرك الشوربة وبعد 10 دقائق تنضج وتغلظ
وهذه شوربة عدس ضفت لها ملعقة أكل دقيق رز
طبعا ممكن إستعماله في الكبيبة وفي الكفتة وفي البسكويتات والحلويات وحتى لعمل خبز الرز للذين لديهم حساسية في المعدة من الجلوتين
4- تجفيف البصل والثوم
طبعا تجفيفهم مش محتاج فرن وتحميص والكلام ده
عشان مش عايزين الطعم يتغير
بجد رشة من الثوم على سلطة زبادي بالخيار وفي صوصات السلطات والتتبيلات ريحته تجنن وكأنه طازج
أما لما يتحمص في الفرن فيفقد ريحته وطعمه الأصليين
*** الثوم :
أنا عملت راس واحد بس يكفيني لفترة مش بحب أعمل منهم كتير
يقطع الثوم شرحات رقيقة جدا ويوزع في صينية ويوضع في الشمس مغطى بشاشة ليوم واحد
أوالمطبخ لمدة 3 أيام
وإذا تحت المروحة يومين ويطحن ويحفظ في برطمان وفي الفريزر لحين الإستعمال
أنا أحطه في كيس نايلون ثم في برطمان
أما البصل
فياخذ وقت أكثر من الثوم
أنا عملت 4 بصلات صغيرة
يقطع شرحات رقيقة جدا وتنثر في صينية
وفي الشمس ياخذ 3 أيام
وأمام المروحة 4-5 أيام
ويطحن ويحفظ في برطمان
والآن مع الصور
وده البصل
5- السكر البني
جربوه يابنات بجد مش بيفرق في الطعم عن السكر البني الجاهز
أنا مابقيتش أشتريه بجد لإنه غالي أوي النصف كيلو ب 18 جنيه على ما أذكر
إستعمليه في الكوكيز وبعض أنواع الكيك والبراونيز والحلويات اللي يدخل في تركيبها ومش حتحسي بالفرق خالص
قلبي كوب سكر مع ملعقة عسل أسود وأنثريه في صينية لليوم التالي لينشف قليلا
ومن الطبيعي هو يبقى رطب شويةيارب يكون الموضوع عجبكم
ولو فيه إفادة ماتبخليش عليا بالدعوة الحلوة
ولك مثلها وأكثر بإذن الرحمن
وده تطبيق حبيبة قلبي مراقبتنا الجميلة جوجونونو لمعجونة الشطة
طبعا وكالعادة كل ما اعمل تطبيق لاحلي وصفات لاحلي ام سودق لازم اصوره واخد رأيها
من اكتر الحاجات اللي بحبها الشيلي والهوت صوص ولما شفت طريقة معجونة الشطة بتاعة حبيبتي ام سودق عجبتني جدا وقلت لازم اجربها (عفوا اطبقها ههه) وقد كان
بصراحة في منتهي الجمال والروعة والسهولة ممكن نعملها اي وقت انا عملتها وانا واقفة في المطبخ بجهز الاكل
بجد يا طمطم انتي ماشاء الله عليكي ممتازة في كل حاجة حوادق وحلويات وتوابل وكله كله
مش هوفيكي حقك مهما قلت
متشكرة جدا جدا جدا وجزاك الله كل خير علي افادتك لكل الفتوكات وربنا يجعله في ميزان حسناتك يارب
والاااااااااان مع الدليل
يارب يعجبك التطبيق يا طمطم وتسلمي يا حبيبتي دايما
من اكتر الحاجات اللي بحبها الشيلي والهوت صوص ولما شفت طريقة معجونة الشطة بتاعة حبيبتي ام سودق عجبتني جدا وقلت لازم اجربها (عفوا اطبقها ههه) وقد كان
بصراحة في منتهي الجمال والروعة والسهولة ممكن نعملها اي وقت انا عملتها وانا واقفة في المطبخ بجهز الاكل
بجد يا طمطم انتي ماشاء الله عليكي ممتازة في كل حاجة حوادق وحلويات وتوابل وكله كله
مش هوفيكي حقك مهما قلت
متشكرة جدا جدا جدا وجزاك الله كل خير علي افادتك لكل الفتوكات وربنا يجعله في ميزان حسناتك يارب
والاااااااااان مع الدليل
يارب يعجبك التطبيق يا طمطم وتسلمي يا حبيبتي دايما
وده تطبيق مراقبتنا الجميلة رواء باهر
وبإنتظار الصورة النهائية بإذن الله
عملت الطماطم المجففة وطلعت جميلة ما شاء الله
بس للاسف مش لاقية الصورة النهائية ليها عالموبايل
بس دي صورتها وهي لسة داخلة الفرن
[/b]
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى